ganduri, muzica

luni de fiere

Am fost se pare pus la plata pentru noptile petrecute pe twitter la joaca de-a muzica 😛 Am adunat deja cateva nopti frumoase in care m-am jucat ba cu @idah0 ba cu @blueanka ba cu @newdada tot propunand o piesa muzicala sau alta, pornind de la o tema intiala dar ajungand cine stie unde. Un exercitiu frumos care m-a facut sa zambesc si sa bucur de multa muzica buna, sa-mi aduc aminte de multe intamplari frumoase sau cel putin semnificative din viata. Ceea ce inseamna ca voi continua, in masura posibilului, sa provoc si sa raspund la astfel de jocuri – e pacat sa nu ne bucuram de muzica buna.

iYli imi paseaza o leapsa muzicala, un alt fel de joc in urma celor povestite mai sus. Multumesc frumos 😉 Ar trebui sa postez piesa mea preferata dar zau ca imi este imposibil sa aleg o singura piesa care sa fie aceea. Cam toata viata mea a fost insotita, mai mult sau mai putin evident, de muzica. In cea mai mare parte rock dar in nici un caz nu este o alegere exclusiva – ba chiar as putea spune ca rock-ul asa cum il stiam la 18 ani nu mai este atat de central pozitionat in lumea mea muzicala – muzica buna insa, da. Totusi, de multe ori ma regasesc in acordurile rock-ului de calitate, am nevoie de o chitara sa ma faca sa vibrez, am nevoie de o voce puternica sa ma trezeasca si de un ritm de baterie care sa-mi regleze propriul ritm atunci cand nu mai e in gama potrivita. Si cum imi place sa caut si sa ma bucur de multe din valorile romanesti, imi este destul de la indemana sa ma gandesc si sa vibrez pe acordurile unui rock romanesc de calitate. Luna Amara este o trupa in care am crezut de mult timp si pe care ii redescopar cu placere de fiecare data. Pot spune ca sunt un fan al lor, daca ma gandesc ca numai anul asta i-am vazut in concert de vreo 6 ori si tocmai citeam cu tentatie 😀 despre concertul lor de maine seara. Una din piesele in care ma regasesc si pe care am ascultat-o de foarte multe ori in ultimul an este Luni de fiere.

De ce piesa asta? Pentru ca de fiecare data ma face sa ma gandesc la alegerile pe care le-am facut sau pe care trebuie sa le fac, pentru ca in versurile ei gasesc mereu energia si vointa de a ramane pe drumul meu. Pentru ca imi aduce aminte ca nu esti al tau sa te pierzi cum suna un alt vers tot din Luna Amara. Pentru ca undeva candva / lumea se-ntampla /
dar nu stiai ca era a ta …

Leapsa merge mai departe catre: idah0 care deja stie ce piesa sa aleaga :P, newdada care nu rateaza concertele importante, DaniT care mereu propune o muzica superba, Gabi care ma bucura cu imagini pline de suflet si Cabral care … ma rog, e Cabral, ce rost are sa-l mai descriu eu.

Si mai jos versurile, merita citite si simtite.

Luna amaraLuni de fiere

undeva candva
dar nu aici
din pamant ochii ai sa-i ridici
undeva candva
dar nu acum
ai sa fii mai bun, vei avea un drum
stai in tine
si-ti doresti sa intalnesti
pe cineva cineva in care poti sa crezi
fara sa te vinzi, fara sa te pierzi

undeva candva
lumea se-ntampla
dar nu stiai ca era a ta
undeva candva
ai uitat sa simti, ai stiut sa minti, si nu-i asa?
stai in tine
si iti doresti sa intalnesti
pe cineva candva in care poti sa crezi
fara sa te vinzi, fara sa te pierzi

undeva candva
lumea se-ntampla
dar nu stiai ca era a ta
undeva candva
ai uitat sa simti, ai stiut sa minti, si nu-i asa?
stai in tine
si iti doresti sa intalnesti
pe cineva candva in care poti sa crezi
fara sa te vinzi, fara sa te pierzi

nu mai stiu, nu mai stiu, nu mai
nu mai stiu, nu mai stiu
daca as fugi, as mai fi…
nu mai stiu, nu mai stiu, nu mai
nu mai stiu, nu mai stiu
daca as fugi, as mai fï eu?…

Standard

6 gânduri despre „luni de fiere

  1. Pingback: Ultimul blogger fără leapşă « visible bit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s