cu bicla, evenimente

arta si pedale

Daca tot vorbeam ieri ca unii se plictisesc, iata ca altii, fara oprire parca, vin si ne aduc idei si proiecte care mai de care mai frumoase si mai pline de entuziasm. De data asta, vorbim de un eveniment in care vom da cu arta in trecatori. La modul cat se poate de concret, din mersul bicicletei se vor distribui lucrari de arta, autentice si in original, trecatorilor intalniti pe strada. Suna bine? Stati sa vedeti cat de bine va fi cand se va intampla.

Afis Papergirl RomaniaPapergirl este un proiect de artă iniţiat în Berlin de Aisha Ronniger în anul 2006.

În stilul băieţilor care distribuie ziare în SUA, lucrări de artă sunt rulate şi distribuite de pe bicicletă pe stradă, în mod aleator, trecătorilor.

Între timp, proiectul a fost adoptat şi de alte oraşe din lume: Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Portland, Charlotte, Sao Paulo şi Northampton.

Anul acesta, Bucureştiul li se alătură. În septembrie, ieşim cu bicicletele şi distribuim gratis, lucrările pe care le vom primii până la 1 iulie din partea artiştilor de pretutindeni.

romanian papergirl = DISTRIBUŢIE GRATUITĂ A ARTEI ÎN STRADĂ

Dacă vă place să faceţi cadouri, vă aşteptăm alături de noi, fie ca artişti participanţi, fie ca „papergirls &boys” în ziua distribuţiei.

PS.Banii nu sunt o problemă pentru că nu vor fi implicaţi în proiect. Adică, toate lucrările trimise vor fi incluse în role şi dăruite oamenilor pe stradă în ziua distribuţiei. Pentru aceasta, artiştii vor trimite lucrările în forma lor finală şi nu le vor mai primii înapoi.

Preluat de la Papergirl Romania

Ca sa va faceti o idee despre cum arata un asa eveniment, iata cateva imagini de anul trecut:

De cand am aflat de proiect voiam sa scriu despe el. Acum, scriind, am o stare de agitatie si anticipare minunata, tot zambesc gandindu-ma la tot felul de probleme ce vor trebui rezolvate dar in acelasi timp la cat de frumoasa va fi acea ora in care vom iesi pe strazi cu rolele de lucrari frumos legate 🙂 Si la chipurile suprinse ale oamenilor care vor primi un cadou din senin. Zau ca imi doresc sa treaca vara mai repede 😀

Standard

3 gânduri despre „arta si pedale

  1. cri-cri zice:

    haioasa treaba! desi ideea de a plasa lucrarile chiar oricui (poate ajung de la trecator fix la gunoi) nu pot zice ca imi surade…

    • Este un risc pe care ti-l asumi – ceva imi spune insa ca nu se va intampla asa ceva. Ia legatura cu fetele, sunt convins ca ai avea cu ce contribui la proiect – ai inca timp sa poti participa cu lucrari.

  2. Pingback: dam cu arta in voi « notele lui Vulupe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s