ganduri

cand te simti nedreptatit

Urmareste povestea de mai jos. Si apoi reia filmul inca si inca odata. Incearca sa vezi viata prin ochii ei. Te mai simti nedreptatit?

Carly Fleischmann Changing the world of autism

Este povestea unui copil care sufera de autism. Este povestea unei societati care nu stie cum sa comunice cu membrii ei. Dincolo de boala in sine, este povestea unei etichete, mult prea usor aruncate. Este povestea unei perseverente minunate a parintilor care nu au renuntat nici o clipa la sansa copilului lor. Si totusi, nu este o poveste.

Imi doresc o lume in care aceasta copila minunata sa poata participa fara sa se simta o ciudatenie. Imi doresc o lume in care astfel de comportamente sa fie considerate firesti, pentru ca nu fac rau nimanui. Pentru ca dincolo de cateva particularitati, aceasta copila este ca oricare alta. Are dorinte, vise, bucurii, provocari si succese ca toti ceilalti. Si totusi, este utopic, acum, sa-ti imaginezi un astfel de copil participand activ la viata sociala. Oare?

Eu imi imaginez si imi doresc enorm ca si astfel de comportamente sa fie considerate, asa cum sunt in realitate, firesti.

Am sa las un scurt citat din cele spuse de Carly – asa o cheama pe copila din povestea de mai sus:

I want to be like every other kid. But I can’t. Because I am Carly

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s