ganduri, muzica

cantec de oameni

Ma bucura tare amintirea cu haiduci adusa in minte si in suflet in comentariile de la articolul anterior, cel cu luna de Vama. Si asa, din cant in cant, mi-am reamintit de, poate, cea mai frumoasa piesa scrisa si cantata de Vali Sterian, anume Cantec de oameni. Nu degeaba, pe undeva prin descrierea facuta la profil, scriu eu ceva despre oameni si despre a fi OM. Nu e doar o vorba frumoasa, o metafora pretentioasa si atat. Inca mai cred ca e ceva mai mult. Si, cumva, in felul sau, Vali pune in aceste versuri ceva din acel OM. Cred ca stia asta, tocmai de aceea a intitulat piesa asa si nicicum altfel.

Il regret nespus pe Vali, este o pierdere imensa pentru muzica si pentru sufletul romanesc – alaturi de multi altii, e drept. Cred insa, cu tarie, ca mai avea multe de spus. Sa-l ascultam, dara:

Valeriu SterianCantec de oameni

Ma duc ades cu gândul
Prin veacuri înapoi
Sa înteleg istoria
Acestui neam de soi.

Refren:
Hei aici la noi
Pe acest pamânt
Oameni buni au fost
Oameni buni mai sunt.

Si tot ce curge în noi
Iubire sau durere
E din strabuni venit
Si ce-i strabun nu piere.

E timpul sa-ntelegem
Istoria de mâine
E timpul sa-ntelegem
Ca pâinea naste pâine

Standard

6 gânduri despre „cantec de oameni

  1. Pingback: cantec de oameni - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Johnesy zice:

    ai citit „Varul Alexandru si alte povestiri adevarate” ? e scrisa de Adrian Oprescu, student in anul l la academia comerciala in 1949,,arestat de securitate pe holul facultatii, pentru „participarea la actiuni subversive anticomuniste”- totul fiind o minciuna, de fapt- ajungand inclusiv la canal. atmosfera din carte e exact cea din Cantec de oameni.al lui Vali Sterian, o atmosfera impacata. si „luminoasa” 🙂 , fara nici o acuzatie/repros/resentiment. merita citita..

  3. Johnesy zice:

    maine e ziua ta, la multi ani si la multe imbratisari de la fete, random, pe plaja sau in apa, dincolo de geamandura, pe strada, bicicleta, munte, in vis, sau pe oriunde te-ai mai afla 😀

  4. @Johnesy – multumesc de recomandarea de catre – nu am citit-o dar promit sa o caut; si la fel, multam fain pentru urare – asa sa fie 😀 – toate bune si tie, la pachet cu muuuuulte zambete si voie buna 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s