evenimente, ganduri

daruind vei dobandi

Afis concert Pasi pentru ViataEste titlul uneia dintre cele mai frumoase scrieri ale lui N. Steinhardt, citita tocmai la recomandarea lui Iulian. Sincer, nici ca puteam asculta sfat mai bun. Ei bine, Iulian crede ca minunile nu sunt doar povesti din trecut. Pentru el povestile si minunile se fac, nu se citesc. Iar ca sa arate asta si altora, odihna nu prea stie. Dar cum somnul ratiunii stim ce face, este foarte bine cand Iulian nu doarme. Pentru ca atunci face povesti.

Una dintre povestile lui Iulian este proiectul Pasi catre Viata. Este o poveste de magie, un manual despre infaptuit minuni. Va las sa cititi mai jos fata oficiala a povestii dar pana acolo, va mai spun cateva vorbe. Va mai spun despre ce inseamna Pasi catre Viata pentru mine.

Aceasta poveste mi- inceput, cum altfel, din vorbele lui Iulian. Care, secretos cum e el, mi-a povestit odata, in soapta, despre magia care se intampla atunci cand, alaturi de alti oameni minunati, faci cea mai buna limonada din Bucuresti. Iar eu, cum inca sunt un copil (si-s mandru de asta) l-am ascultat cu ochii mari si gura larg deschisa (noroc pe mine ca eram in primavara si inca nu zburau mustele) – evident, l-am crezut. Dar nu de tot – pentru ca-mi doream sa gust singur din licoarea aceea magica si atat, atata de minunata, de care-mi tot povestea.

Prima sansa am avut-o la Rock pentru Viata. Unde, pe un frig de n-as fi plecat din iad, am ajuns intr-un loc ciudat, unde multa, multe dansa si se bucura, in ciuda ploii marunte si a frigului. Si am gasit acolo un Iulian suparat. Cum este un Iulian suparat? El sare si danseaza, te ia de-o aripa si te arunca de colo – colo pana-ti iesi din tine. Si apoi te bucuri de supararea lui 😀 Iar eu asta am facut – am dansat, m-am bucurat, i-am luat bicicleta (am sa povestesc si despre bicla lui dar cu alta ocazie) si am facut cerculete printre oameni, asta la un concert :D. Intr-un final, m-am trezit singurul pazitor al Limonadei magice, pentru ca Iulian si fetele ce-l ajutau si-au dorit sa danseze in fata scenei. Si asta au si facut.

Alt’data, la 11 noaptea il ajutam pe Iulian sa stranga o intreaga nebunie de accesorii si instrumente (care toate-s magice, asa mi-a spus) dimpreuna cu secretele lamai si alte bunatati, sa bagam totul intr-o masina pe care s-o descarcam cat mai curand pentru ca … plecam in Vamaaaaaaaaa 😀 Stiti cum arata o masina plina? Nu, nu cred ca stiti. Noi stim – va garantez 😉 Pana sa plecam insa, am strans, m-am mirat, am negociat, am intrebat si am cautat. Si da, bineinteles ca am si dansat 😀

Acum, Iulian are nevoie de noi. El vrea ca noi sa fim veseli si fericiti. Si pentru asta ne cheama sa facem parte din povestea lui, sa-i gustam magia. Cum? De data asta nu mai este un secret si las anuntul sa va spuna toate detaliile 😉

Miercuri, 15 decembrie, în clubul Kulturhaus va avea loc un concert caritabil, în cadrul proiectului Pași către Viață.

Sub sloganul “Ține poveștile copilăriei departe de spital”, concertul are ca scop strângerea de fonduri pentru dotarea și utilarea secției de oncologie de la spitalul Marie Curie din capitală.

Și-au anunțat prezența nume importante de pe scena muzicală contemporană: Vița de Vie, Șuie Paparude, Les Elephants Bizzares și Gojira. Gestul lor vine în întâmpinarea eforturilor depuse de cei implicați în proiect de-a lungul anului, totul spre binele copiilor care se îmbolnăvesc de cancer și care ar putea fi salvați cu dotările necesare.

Misiunea acestui proiect este de a strânge o parte din suma rămasă până la plafonul de 20.000 de Euro propus, sumă necesară dotării unei camere sterile de terapie intensivă cu filtre de aer și aparatură, cameră care va scădea riscurile unei infecții letale a copiilor care urmează un tratament de chimioterapie.

Iulian Văcărean, coordonatorul proiectului, ne declară: „Noi credem că faptele bune, oricât de mici şi oricât de puţine, puse împreună pot să facă minuni. Zecile noastre de evenimente nu sunt decât grupuri de gesturi mici de la oameni mici şi mari care puse împreună s-au concretizat în proiectul ăsta: Paşi Către Viaţă”.

Despre Pași către Viață

Proiectul Pași către Viață se compune dintr-o serie de evenimente cultural-urbane desfășurate în spații neconvenționale susținute de studenți la facultățile de arte, arhitectură, design, teatru, sociologie, tineri regizori, muzicieni, poeți, fotografi. Este un experiment de îmbinare a simțului artistic cu cel civic. Manifestările artistice vin în întâmpinarea celor care nu au timp să treacă prin galeriile de artă, ele întâmplându-se adesea în stradă, totul pentru copiii bolnavi de cancer de la spitalul Marie Curie.

Prin urmare, pe 15 ale lunii lui Decembre, ne vedem de cu seara la Kulturhaus. Pentru a face ca povestile sa se intample. Pentru a vedea cum minunile se intampla chiar sub ochii nostrii si cum ne cuprind.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s