ca-n viata, ganduri

doua – trei din trafic

Dimineata (foarte) devreme. Verde la semafor, trec de intersectie, la trecerea de pietoni un el, pantaloni cu turul cam pana in dreptul genunchilor, ochii verzi-albastrui, vorbind la telefon. Traverseaza. Pe rosu. Ma uit la el, fix in ochii lui – imi intoarce privirea. Continua sa traverseze, in fix acelasi ritm, cu aceeasi privire. Daca as fi trecut si i-as fi rupt picioarele, desi era pe trecerea de pietoni, legal nu ar fi fost vina mea.

Din traficAlt semafor, rosu. Eu a doua sau a treia masina oprita, pe banda a doua. Din stanga vine o masina care vrea sa o ia pe strada din dreapta mea (nu este o intersectie in T), deci practic sa traverseze bulevardul. La verde, astept sa treaca primele doua masini apoi il las sa treaca prin fata mea. Il vad cum se deplaseaza incet prin fata mea, verificand traficul de pe banda intai, normal. Vede ca are timp si incepe, incet, sa-si termine travesarea. Din spate, pe banda intai, vine un Renault gri care claxoneaza de parca a venit sfarsitul lumii. In mod clar il vazuse de departe, nu avea cum sa nu-l vada, soferul din fata mea chiar a facut manevra in mod foarte precaut. Si totusi el claxoneaza. Ne pornim oarecum in paralel, ma uit la sofer, un om de conditie medie, in jur de 4o de ani. Se uita inciudat catre mine.

Bulevard cu doua benzi, cam 100 metri pana la trecerea de pietoni. Eu pe banda a doua, viteza aproximativ 40 Km/h. El traverseaza, agale, cu o sacosa in mana, catre dreapta. Nu se grabeste. Se uita la mine, fix in ochii mei, si continua sa traverseze. Incetinesc destul de brusc si de mult, incat il depasesc cand trece catre banda intai. Din spate aud un claxon puternic de TIR – a continuat sa traverseze in acelasi ritm.

Toate in aceeasi zi.

Ce aveti, oameni buni? Ce aveti?

Standard

2 gânduri despre „doua – trei din trafic

  1. E aiurea si cu soferii dar si cu pietonii. Eu stau la trecere de pietoni de langa cartier. Vad ca vine un camion, il las sa treaca ca stiu cat de greu ii sa se opreasca. Totusi se opreste si incet pornesc cand vine o tanti cu ditamai A8-ul si mai sa nu ma ia pe sus. Pe langa asta mai si sare afara din masina si imi zice: „Ce faci omule? Vrei sa mori?”. Adica eu aveam prioritate si ea imi zice de astea. Ce sa mai? Lumea se grabeste dar nu stiu unde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s